JUST NU – vad händer på Billboard Hot 100?

Billboard spelar fortfarande en mycket viktig roll i musikbranschen. Det är här som de absolut största låtarna rankas – och det är stort för en artist att hamna på listan.

Denna vecka på Billboard Hot 100 ser vi en fascinerande blandning av nya och etablerade artister som kämpar om topplaceringarna.

Skilda genrer i toppen

Oliver Anthony Music tar förstaplatsen med sin nya låt “Rich Men North Of Richmond”, vilket är en imponerande prestation för en debutant på listan.

Luke Combs, en veteran inom countrymusik, håller ställningarna på andra plats med “Fast Car”, medan Morgan Wallen, som tidigare toppade listan, nu ligger på tredje plats med “Last Night”. Det är intressant att se hur countrymusik fortsätter att ha en stark närvaro på listan.

Välbekanta namn också aktuella

Taylor Swift, en av popmusikens drottningar, har också en låt i topp 5, “Cruel Summer”. Hon har dessutom två andra låtar på listan, “Karma” och “Anti-Hero”, vilket bevisar hennes fortsatta relevans och mångsidighet som artist.

Rema och Selena Gomez har också gjort avtryck med deras låt “Calm Down”, som har varit på listan i hela 50 veckor. Detta visar låtens uthållighet och popularitet över tid.

Olivia Rodrigo, som tidigare har toppat listan med “Vampire”, introducerar en ny låt, “Bad Idea Right?”, som direkt har tagit sig in på tionde plats. Hon är definitivt en artist att hålla ögat på, med tanke på hennes snabba framgångar.

Hip Hop i topp 10

Nicki Minaj och Ice Spice med Aqua har också en låt i topp 10, “Barbie World”, som är en modern tolkning av Aquas klassiska hit. Det är spännande att se hur olika genrer och generationer av artister kan samarbeta för att skapa något nytt och fräscht.

Sammanfattningsvis är Billboard Hot 100 just nu en smältdegel av musikalisk talang, från nya ansikten som Oliver Anthony Music till etablerade stjärnor som Taylor Swift och Luke Combs. Det blir spännande att se hur listan utvecklas i de kommande veckorna.