Tre saker som är bra att ha om du ska börja spela gitarr

Gitarrstämmare spela gitarrSpelar du gitarr finns det flera saker som är bra att ha för att det ska låta så bra det bara går. Hur bra soundet blir beror bland annat på vad du spelar med, hur du sköter om gitarren och vilken utrustning du har överlag. I den här texten tipsar vi om saker som är bra att köpa in om du ska börja spela.

Gitarrstämmare

Utan en gitarrstämmare kan det, som nybörjare, vara svårt att få gitarren att låta riktigt bra. Att en gitarr inte är stämd kommer att göra så att det låter dåligt, oavsett hur bra förstärkare du har och hur dyr gitarr du har köpt. Gitarrstämmare finns i alla musikaffärer och är normalt sett inte särskilt dyra heller. Om du vill beställa en hemifrån kan du göra det från många olika sidor, till exempel Gitarrsträngar.com/gitarrstammare. Annars har etablerade aktörer såsom 4Sound, Thomann eller Gitarren breda sortiment av gitarrsträngar i sitt utbud.

Plektrum

Visserligen är det inte alla som använder plektrum – men en klar majoritet. Om du ska plocka och spela klassisk musik är det inte särskilt sannolikt att du kommer ha lika stor nytta av ett plektrum som någon som spelar till exempel rock eller pop. Precis som gitarrstämmare är plektrum ett billigt tillbehör som finns att få tag på överallt. Gå helt enkelt ner till närmsta musikaffär och köp på dig ett par.

Gitarrfodral

Ett gitarrfodral är även det något som de flesta gitarrspelare behöver. Kanske är det inte lika viktigt i början om du mest sitter på sängkanten och ska spela. Så småningom, om du ska spela ute eller ta med dig gitarren till replokalen eller vännerna, kommer du att behöva ett bra fodral.

Många som kör akustisk gitarr brukar köra med ett mjukt fodral. Dessa är normalt sett lite billigare och finns i många standardmodeller som inte kostar särskilt mycket. Vanligare är att använda ett hårt gitarrfodral om det är en elgitarr man har.